Is Lifepoints betrouwbaar? Mijn review en ervaringen met het onderzoekspanel


LifePoints

Lifepoints is een interessante manier om online geld te verdienen. Het platform laat je punten verdienen die inwisselbaar zijn voor PayPal tegoed, cadeaubonnen of een donatie aan een goed doel. Hiervoor help jij het onderzoekspanel door enquêtes over merken, producten en diensten in te vullen. In deze uitgebreide review worden al jouw vragen beantwoord en ik ben er van overtuigd dat je na het lezen hiervan een leuk zakcentje gaat verdienen met Lifepointspanel.

Wat is Lifepoints?

Lifepointswerd in 1946 opgericht onder de naamNationFamily Opinions en is later overgenomen door Lightspeed Research. Het onderzoekspanel stond bekend als Global Test Market dat in 2019 een ‘rebranding’ onderging en met MySurvey fuseerde tot het huidige Lifepointspanel. Het platform groeide onder de vleugels van het onderzoeksbureau Lightspeed uit tot een van de marktleiders op het gebied van marktonderzoek.

Door de komst van het internet is het eenvoudiger geworden om vragen van bedrijven te koppelen aan consumenten die graag beloond worden voor hun mening. Hierdoor heeft het bedrijf een netwerk van 5 miljoen actieve leden weten op te bouwen, verdeeld over 70 landen.

Voor- en nadelen van Lifepoints

+ Flexibele uitbetalingsmogelijkheden; waaronder PayPal.
+ Groot aanbod van enquêtes enquête met goede vergoedingen.
+
Gebruiksvriendelijk platform.

Het ontvangen van een beloning laat soms even op zich wachten.

Hoe werkt Lifepointspanel?

Hoe werkt Lifepoints?

Als onderzoekspanel voorziet Lifepoints andere bedrijven van informatie over hun producten en diensten. De resultaten van de onderzoeken worden gebruikt door de opdrachtgevende bedrijven om hun producten en diensten te verbeteren of voor marketingdoeleinden.

Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en de werking spreekt dan ook voor zich. Na aanmelding zul je per e-mail naar jouw mening worden gevraagd over gezondheid, sport, reizen en andere aspecten van het dagelijks leven. Je bent volledig vrij in welke enquêtes je invult, zolang je dit maar doet voordat de aangegeven periode verstreken is.

Naast enquêtes biedt het platform ook nog andere manieren om geld te verdienen. Zo kun je thuis producten testen of een dagboek bijhouden over specifiek gedrag en gewoontes in een tijdsperiode waarnaar wordt gevraagd.

Mijn ervaring is dat de meerderheid van de onderzoeken ongeveer 10 à 15 minuten in beslag nemen. De beloning die je hiervoor ontvangt is afhankelijk van de urgentie en het aantal vragen. Na het afronden van een onderzoek zal de beloning aan je saldo worden toegevoegd.

Aan de slag met Lifepoints

Het aanmeldingsproces van Lifepoints is eenvoudig. Hou er wel even rekening mee dat de leeftijdsgrens 14 jaar is.

1.
Vul je naam plus e-mailadres in en geef vervolgens een sterk wachtwoord op. Hiervoor ontvang je alvast 10 Lifepoints.

Aan de slag met Lifepointspanel

2. Profiel aanmaken

Lifepoints welkom

Na het aanmaken van je account, ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Daarna krijg je van Lifepoints een aantal vragen zodat zij een betere inschatting kunnen maken van jouw demografie. Vul deze naar waarheid in, want anders zul je worden uitgenodigd voor onderzoeken waarin je na een aantal vragen zult vastlopen. Het bedrijf gebruikt deze informatie om je zoveel mogelijk aansluitende onderzoeken aan te kunnen bieden, zodat je het maximale uit het platform kunt halen. Zodra je jouw profiel hebt ingesteld, ontvang je nogmaals 10 Lifepoints.

3. Enquêtes invullen

Surveys Lifepoints

Zodra jouw profiel compleet is, ben je klaar om te beginnen met het invullen van enquêtes. Het kan dat er op de eerste dag nog geen beschikbare enquêtes zijn. Kom in dat geval de dag erna even terug of hou je e-mail in de gaten. Na het invullen van je eerste enquêtes zul je de beloning op je account bij gestort krijgen. Spaar door totdat je minimaal €5 hebt en laat het dan bijvoorbeeld via PayPal uitbetalen naar je bankrekening.

Verdiensten en beloningen van Lifepoints

De hoogte van de beloning hangt af van zowel de urgentie, als de lengte van de enquête of opdracht. Hoe urgenter en langer, hoe meer je betaald krijgt. Alhoewel het platform gratis is, moet je minimaal €5 in Lifepoints bij elkaar sprokkelen voordat je kunt uitcashen. Over het algemeen ontvang je tussen de 50 à 60 eurocent en ben je hier 10 à 15 minuten mee bezig.

Met Lifepointspanel kun je op de volgende manieren geld verdienen:

Lifepoints enquêtes: De meest gebruikelijke vorm om Lifepoints te verdienen, is het invullen van online enquêtes. Je zult worden bevraagd over een wijd scala aan onderwerpen, producten en diensten. Na het afronden van een enquête ontvang je de vooraf aangegeven beloning.
Dagboeken: Af en toe worden er een dagboeken verstuurd waarin leden wordt gevraagd specifiek gedrag of gewoonten te noteren met betrekking tot een bepaald onderwerp, product of dienst. Dit wordt gedaan voor klanten van Lifepoints die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ervaringen met een bepaald merk. Ook dit is een kans voor jou om wat extra centen te verdienen.
Testen van producten: Dit is waarschijnlijk de leukste manier om geld te verdienen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het testen van een gratis product en hier wat vragen over te beantwoorden.

Met de drie hierboven genoemde verdienmogelijkheden kun je maandelijks een paar tientjes verdienen. Zorg er dan ook voor dat je je bij verschillende onderzoekpanels inschrijft, zodat je altijd genoeg te doen hebt.

Mijn ervaringen met het toekennen van de beloningen en het uitbetalen hiervan zijn zeer positief. Tot op heden heb ik al mijn beloningen ontvangen en zijn ook de uitbetalingen netjes gestort.

Uitbetalingsmogelijkheden

In Nederland biedt Lifepoints de mogelijkheid om jou verdiende punten op de volgende manieren uit te laten betalen.

– PayPal
– Cadeaubonnen
– Donaties aan goede doelen

Om je te kunnen laten uitbetalen, heb je minimaal een saldo van €5 nodig in Lifepoints. Kies je voor het te laten uitbetalen via PayPal, dan krijg je het als tegoed op je account gestort. Cadeaubonnen worden per e-mail verstuurd.

Gebruikerservaring Lifepointspanel

Het is duidelijk dat Lifepointspanel de gebruikerservaring hoog op het prioriteitenlijstje heeft staan. De website is zeer strak en duidelijk. In een oogopslag is duidelijk waarvoor de menuknoppen bedoeld zijn. Op de enquêtepagina vind je alle enquêtes, op de beloningenpagina word je vertelt hoeveel je tot nu toe verdient hebt en via ‘Account’ stel je eenvoudig je instellingen in.

Klantenservice Lifepointspanel

De klantenservice van een onderzoekspanel als Lifepoints is van groot belang. Je steekt namelijk aardig wat tijd in het helpen van bepaalde merken en je mag daarom ook verlangen dat je in ruil daarvoor goed beloond en geholpen wordt.

Helaas biedt de klantenservice van Lifepointspanel niet veel ondersteuning. Op het eerste gezicht lijkt het alsof ze een live chat aanbieden, maar nadat je doorklikt blijkt dit een e-mailticketservice te zijn. Verder biedt het bedrijf ook geen telefoonnummer of e-mailadres aan.

Indien je genoodzaakt bent het bedrijf te benaderen, zul je door middel van de e-mailticketservice een berichtje achter moeten laten. Ik kan me voorstellen dat dit voor sommige leden een frustrerende manier van communicatie is en zij liever door middel van een live chat of telefoongesprek geholpen worden.

Een reactie op jouw achtergelaten bericht kun je door het ontbreken van een e-mailadres ook niet opvolgen. Hierdoor zul je genoodzaakt zijn opnieuw een bericht achter te laten, waardoor je mogelijk in een lang proces terechtkomt.

Verschil Lifepointspanel en andere onderzoekspanels

Uiteindelijk komen veel onderzoekspanelsmet elkaar over een, maar een van de grote voordelen van Lifepoints is dat het bedrijf relatief gezien veel aandacht besteed aan de gebruikerservaring. Dit resulteert in een overzichtelijke website met een modern jasje. Verder word je niet overladen met reclame en andere bewegende en flitsende plaatjes.

Verder is het een bonus dat je via Lifepoints ook op andere manieren beloningen kunt verdienen, door bijvoorbeeld het testen van producten

Review conclusie – is Lifepoints betrouwbaar?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, Lifepoints is betrouwbaar! Ten eerste ontvang je altijd netjes de beloning die jou beloofd wordt en betalen ze jouw verdiensten netjes op de door jou aangegeven manier uit. Daarnaast besteedt het bedrijf veel aandacht aan het in stand houden van een goede reputatie. Dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van spam en de onderzoeken daadwerkelijk wat geld in het laatje brengen.

Lifepoints is wat mij betreft zeer betrouwbaar en een van de beste enquêtewebsites in Nederland, waarmee je maandelijks een aantal tientjes extra kunt verdienen.

Recent Content