Is CashbackXL betrouwbaar? Mijn review en ervaringen met de cashback website.


CashbackXL Logo

CashbackXL is een fijn platform om leuke online cashback kortingen te scoren. Maar is CashbackXL betrouwbaar? In deze uitgebreide review beantwoord ik al jouw vragen en deel ik mijn ervaringen met het platform. Lees verder en ontdek hoe je wel € 1000 per jaar kunt verdienen.

Wat is CashbackXL?

Het is een van de grootste aanbieders van online cashback in Nederland. Het bedrijf werd in 2014 door de familie Schnetz opgericht en heeft als missie om jou zoveel mogelijk geld terug te geven op je online aankopen. Hier slagen zij goed in met een aanbod van meer dan 1000 webshops. Zeker gezien de riante cashback kortingen die ze aanbieden en de zeer gebruiksvriendelijke website.

Via het platform ontvang je cashback bij bedrijven als Media Markt, Coolblue en Thuisbezorgd. Ook voor een korting op je zorgverzekering ben je bij CashbackXL aan het goede adres.

Voor- en nadelen van CashbackXL

+ Hoge cashback kortingen.
+ Gebruiksvriendelijke applicatie
+ Cashback reminder als browser plug-in.
+ Gevestigde naam met een betrouwbaar imago.

– Geen cashback bij Bol.com.
– CashbackXL focust zich alleen op de cashback markt. Hierdoor kun je niet op andere manieren geld verdienen door bijvoorbeeld het invullen van enquêtes, zoals dat bij Euroclix wel kan.

Hoe werkt CashbackXL?

Meld je aan met enkel je naam en e-mail of doe dit via je Facebook account. Hou er rekening mee dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn. Vervolgens kun je lekker geld gaan verdienen met cashback.

Aanmelden CashbackXL

De service werkt erg simpel in combinatie met de CashbackXL Reminder. Dit is een browser plug-in waarmee je een notificatie ontvangt wanneer je een webshop bezoekt waarvoor cashback geldt. Voordat je overgaat tot de gewenste aankoop, klik je eerst op de notificatie die rechtsboven in je scherm te zien krijgt. Indien je geen gebruik maakt van de plug-in zul je eerst op de CashbackXL website moeten inloggen en ga je daarna via hun link naar de webshop.

Vervolgens shop je zoals altijd en voeg je het gewenste product aan je winkelmandje toe. Nadat je de betaling hebt voldaan, krijgt CashbackXL een commissie over jouw aankoopbedrag. Een deel hiervan zullen zij met jou delen in de vorm van cashback. Hier gaat normaal gesproken wat tijd overheen, omdat beide partijen de transactie moeten controleren. De status kun je op je account checken; bevestigd, goedgekeurd of afgekeurd.

 • Bevestigd: De cashback staat geregistreerd. Normaal gesproken gebeurt dit binnen enkele uren, maar dit duurt maximaal een paar dagen.
 • Goedgekeurd: De webshop heeft jouw cashback goedgekeurd. Deze wordt dan toegevoegd aan je saldo en is klaar om uitbetaald te worden. De termijn verschilt per webshop. Gemiddeld duurt het één tot drie maanden.
 • Afgekeurd: De webshop heeft jouw cashback afgekeurd. Hierdoor ontvang je helaas geen cashback. Indien je denkt dat de cashback ten onrechte is afgekeurd, kun je via de website van CashbackXL een claim indienen.

Zodra de cashback aan je saldo is toegevoegd, raad ik je aan dit kosteloos te laten uitbetalen naar je IBAN rekening. Deze worden elke 25e van de maand verwerkt.

Plug-in Cashback Reminder installeren

De CashbackXL Reminder is een browser plug-in voor Chrome en Firefox, die het volgende doet:

 • Je ontvangt een subtiele notificatie wanneer je een webshop bezoekt waarvoor je cashback kunt ontvangen.
 • Bij de zoekresultaten in Google wordt bij deelnemende webshops een klein logo van CashbackXL en het maximale cashback-percentage weergegeven.

Nadat je bent aangemeld ga je naar de Cashback Reminder pagina en wijzig je de instellingen zoals in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven. Daarna download je de plug-in via de Chrome Store of Firefox Add-ons. Vervolgens verschijnt rechtsboven in je browser een klein ‘XL’ icoontje. Klik hier op en activeer deze door op de button te klikken. Vanaf nu zul je altijd een kleine notificatie ontvangen op het moment dat je een deelnemende webshop bezoekt. Een erg handige manier om de cashbacks niet te vergeten!

Tips bij het gebruik van CashbackXL

 • Doe de aankoop meteen nadat je via de Cashback Reminder of CashbackXL website bent doorgeklikt naar de website. Hierdoor voorkom je dat er iets misgaat in het traceren van de transactie en je
  de cashback misloopt.
 • Ga akkoord met alle cookies bij de webshop waarvoor je cashback wilt ontvangen. Check ook of jouw browser alle cookies accepteert. Dit doe je via de website van WhatIsMyBrowser. Als de instellingen goed staan, zie je het volgende:
WhatIsMyBrowser bevestiging
 • Maak gebruik van een browser zonder Adblocker of deactiveer deze tijdelijk wanneer je aan het winkelen bent.
 • Doe de aankoop bij voorkeur via een thuisnetwerk, omdat de aankopen via een wifi-netwerk op kantoor of in een hotel soms niet goed geregistreerd worden.

Hoeveel verdien je?

CashbackXL is een van de aanbieders met de hoogste kortingen. Echter is het volledig afhankelijk van jouw shop-gedrag hoeveel je hiermee kunt verdienen. Nu je weet dat er volop cashback te scoren is en je tegenwoordig bijna alles online kunt kopen, kun je jaarlijks 500 à € 1000 verdienen met deze methode. Meld je snel aan bij de top cashback websites en mis geen korting meer!

Je opgebouwde saldo kun je eenvoudig via de website naar je IBAN rekening laten uitbetalen. Elke 25e van de maand worden de transacties verwerkt en zul je het bedrag binnen enkele dagen op je rekening ontvangen. Het is ook prettig dat ze voor de uitbetaling geen minimum of maximum bedrag hanteren.

Gebruikerservaring

CashbackXL beschikt over een zeer gebruiksvriendelijke en strak ingerichte website. Door middel van een goed ingericht menu, navigeer je eenvoudig naar de gewenste pagina. Mocht je na het lezen van deze review nog vragen hebben, vind je onder het kopje Service & Contact een uitgebreide FAQ. Je accountgegevens vind je door rechtsboven in het scherm op je eigen naam te klikken. Hier wordt overzichtelijk weergegeven hoeveel je tot nu toe hebt verdient, wat de status van je lopende cashbacks is en ook het wijzigen van je gegevens doe je hier op eenvoudige wijze.

CashbackXL App

Een groot pluspunt van CashbackXL is de mogelijkheid om de service te gebruiken via een mobiele applicatie. Deze download je via de Apple Store of Play Store. Dit maakt het shoppen via je smartphone een stuk prettiger. In plaats van gebruik te maken van de plug-in of in te loggen via de website, ga je eerst naar de app en doorloop je vervolgens het gehele aankoopproces. Wil je meer weten over de app? Lees dan even de CashbackXL blog.

Wat zeggen anderen?

Het platform heeft haar naam hoog te houden! Op de review website Kiyoh scoort het bedrijf uitstekend met een ruime 9 uit 400 beoordelingen. Een snelle ‘scroll’ door de reacties laat niets dan lof zien, waaruit blijkt dat de huidige klanten zeer tevreden zijn. Hieruit komt ook naar voren dat de klantenservice snel en accuraat reageert. Wel zo prettig wanneer je tegen een probleempje aanloopt.

Heeft CashbackXL ook recent de verwachtingen kunnen waarmaken? Daar is maar één antwoord op: Ja! Ruim vijftig mensen gaven het afgelopen jaar aan de website zeer te waarderen. Met maar liefst een 9.2!

Verschil met andere cashback websites

Ondanks dat het platform een mooi aanbod van webshops heeft, hebben concurrenten als EuroClix, Ipay en Cashback.nl een groter aanbod. Dit betekent niet dat je je niet hoeft aan te melden voor CashbackXL, want ze hebben namelijk een aantal interessante exclusieve deals. Ik heb me bij alle vier aangemeld, zodat ik nooit een cashback hoef te missen.

Daarnaast richt het bedrijf zich volledig op de cashback acties, wat betekent dat je geen andere manieren hebt om extra bij te verdienen. Bij een concurrent als EuroClix kun je bijvoorbeeld ook geld verdienen door het invullen van enquêtes.

Tot slot is het nog steeds wachten op een samenwerking tussen CashbackXL en Bol.com. Dit zou een grote toevoeging zijn aan de service en het bedrijf naar een nog hoger niveau tillen.

Review conclusie – is CashbackXL betrouwbaar?

Als er iets is waar je niet over hoeft te twijfelen, is het de betrouwbaarheid van CashbackXL. Zolang je de richtlijnen voor het goed uitvoeren van de aankoop volgt, verloopt de registratie van cashback’s vanuit CashbackXL vlekkeloos. Daarnaast worden de transacties over het algemeen snel goedgekeurd. Ook ben ik tot op heden snel en accuraat uitbetaald.

Ik hoop dat mijn review en ervaringen je hebben kunnen overtuigen van de betrouwbaarheid van CashbackXL.

Recent Content